Jānis Paukštello un Žoržs Siksna – Ķekavā!

Veco gadu aizvadījām ar mūzikas skaņām un arī jauno iesākām ar mūziku. 30.decembrī ilgstošās aprūpes un dienas centra darbinieki pulcējās uz atpūtas un sadraudzības pēcpusdienu, kuras iesākumā mūs gaidīja pārsteigums – bija ieradies aktieris Jānis Paukštello! Klātesošos viņš sveica gan ar dziesmām, gan jokiem, gan dažādu interesantu dzīves atgadījumu atstāstu. Neilgu brīdi varējām priecāties par viņa klātbūtni arī vēlāk – pasākuma saviesīgajā daļā pie klātā galda.

Savukārt, 21.janvārī visi ar lielu sajūsmu uzņēma Žorža Siksnas uzstāšanos aprūpes centra 3.stāva foajē, kur lielākie mākslinieka fani labākās vietas ieņēma jau pāris stundas pirms koncerta sākuma. Viņam palīdzēja Jelgavas Tirkīza kora ansamblis. Klientiem acis mirdzēja vērojot slaveno dziedātāju, kura gaitām daudzi sekojuši jau kopš viņa jaunības un muzikālās karjeras sākuma. Tāpat kā Jāņa Paukštello, arī Žorža Siksnas dziesmām ikviens bija aicināts dziedāt līdzi, jo pārsvarā tika izpildītas tautā labi zināmas un iemīļotas dziesmas, no kurām lielākā daļa – Raimonda Paula komponētas. Jāatzīmē, ka koncerts bija labi apskaņots – ar mikrofoniem un pastiprinātājiem, tā ka pat nedaudzie istabiņās palikušie varēja baudīt priekšnesumu. Koncertu finansiāli atbalstīja Rīgas brīvosta, paldies viņiem!

Īpašs paldies arī mūsu pašu darbiniecēm, kuras personīgi uzaicināja šos mūziķus – Jāni Paukštello un Žoržu Siksnu — pie mums. Nenoliedzami, tā bija īpaša sajūta sēdēt tikai pāris soļu attālumā no Latvijas slavenībām, kas līdz šim redzēti tikai TV ekrānā vai dzirdēti ierakstos. It īpaši to novērtēja klienti, kam vecuma un slimības dēļ nokļūšana uz kādiem pasākumiem ārpus centra kļuvusi praktiski neiespējama.

Jāteic, ka šī gada janvāris patiešām pagājis muzikālā zīmē – mēneša pirmajā pusē, pateicoties lielajai mūža jubilejai, bieži pieminējām Raimondu Paulu, lasījām par viņu, dziedājām un klausījāmies viņa dziesmas, bet janvāra otrajā pusē, godinot latviešu rokenrola karaļa Pita Andersona aiziešanu mūžībā, meklējām rokā vecās plates, kā arī dažādus sitamos un grabināmos instrumentus, lai izbaudītu šī dzīvespriecīgā mūzikas žanra enerģētiku.

Lai tikpat skanīgs viss šis jaunais, 2016.gads!

  Drukāt